Om antologierna

Tanken är att vi gör en antologi om dissociation varje år, tills pengarna eller kraften är slut.

Den första antologin blev Splittrade själar, som kom under våren 2019.

2020 kom Våga läka och 2021 kommer Där ingen kunde nå mig. 


Arbetet med den fjärde antologin påbörjas i slutet av sommaren/början av hösten 2021. Håll koll i sociala medier så du inte missar det. Preliminär deadline är 15 januari 2022.

Där ingen kunde nå mig

är den senaste antologin och kommer i juni 2021. Medverkande är liksom i de tidigare böckerna människor som har egen erfarenhet av dissociation. Teman  i den här boken är:

  • Hur känns det att dissociera?
  • En liten eller yngre del berättar
  • Brev till mig själv


Håll koll i sociala medier för att inte missa chansen till förköp!


Våga läka

Teman: 

  • Vad är det att läka?
  • Att hitta vägar till samarbete och läka när man är flera inuti
  • Att gå vidare efter läkning

Splittrade själar

Teman: 

  • Orsaker till dissociation

  • Vardag med dissociation

  • Erfarenheter av vård och myndigheter

I antologierna hittar du texter och bilder av människor som själva upplevt dissociation, ofta på grund av svåra eller upprepade trauman. 

Trots att många lever med, kämpar med och behöver förståelse för de dissociativa tillstånd de befinner sig i är kunskapen om vad dissociation kan vara fortfarande dålig. Det kan se ut på många olika sätt och innebära allt från overklighetskänslor till att man lever med flera olika delar eller personligheter inuti. Med de här böckerna hoppas vi öka förståelsen för olika former av dissociation.

Här får du chansen att möta människor som berättar om hur det kan vara att uppleva dissociation, utan att det tolkas eller filtreras genom någon annans perspektiv. 

Det här är böcker av dissociativa, för alla som vill veta hur dissociation kan vara. Böcker med värdefulla och starka texter för dig som själv dissocierar, har någon i din närhet som gör det, som jobbar med dissociativa, eller som bara vill lära dig mer om dissociation.

Nästa antologi

Teman i nästa antologi

Teman bestäms i slutet av sommaren/början av hösten. Håll koll i sociala medier så du inte missar chansen att vara med och påverka.

PREL DEADLINE!

15 januari 2022

Skicka in text

→ Texterna får sammanlagt vara max 25 000 tecken (inklusive blanksteg). Du väljer själv om du vill skriva en lång eller flera kortare (eller en kort). För varje text måste ett av antologins teman anges.

→ Formen är fri; novell, självbiografisk berättelse, dikt, ta det som passar dig bäst.

→ För att kunna komma med i boken behöver du skicka in
- Texten i en textfil, word- eller libre office-dokument.
När du gjort det får du ett dokument av mig där du ska fylla i uppgifter om dig och texten. Fyller du inte i uppgifterna i dokumentet och skickar in det kommer texten sorteras bort.

Skicka in texten (texterna) och dokumentet till:
antologiprojektet@gmail.com

Kommer det in mer än 40 bidrag kan ett urval behöva göras, därför kan du inte få säkert besked om ifall du kan vara med i boken förrän efter att deadline varit.

För frågor mejla till antologiprojektet@gmail.com.


Skicka in bild

→ Bilderna behöver vara i upplösningen 300 dpi.
Minsta bredd är 7 cm. Minsta längd är 7 cm.
(En boksida kommer vara 110 x 178 mm.)

→ Du väljer själv om det ska vara foto, målning, teckning, en digitalt skapad bild, eller vad du själv tycker blir bäst.

→ För att kunna komma med i boken behöver du skicka in
- En bild som motsvarar mått och upplösning som nämnts ovan.

När du gjort det får du ett dokument av mig där du ska fylla i uppgifter om dig och bilden. Fyller du inte i uppgifterna i dokumentet och skickar in det kommer bilden sorteras bort.

Bidrag och det ifyllda dokumentet skickas till: antologiprojektet@gmail.com

Kommer det in mer än 20 bidrag kan ett urval behöva göras, därför kan du inte få säkert besked om ifall du kan vara med i boken förrän efter att deadline varit.

För frågor mejla till antologiprojektet@gmail.com.


Vad får du?

Du som bidrar med en text eller bild till en antologi får vara med i tryckt bok. Du får ett gratis exemplar av boken och möjlighet att köpa fler exemplar till ett nedsatt pris. Dessa exemplar kan du sälja om du vill och på det sättet har du möjlighet att tjäna lite pengar på antologin.

Det känns viktigt att alla som deltar får någon form av arvode, men eftersom antologiprojektets budget är väldigt begränsad kan du bara få ett presentkort värt 200 kronor. (Blir ekonomin bättre kommer deltagare få mer.) Du kan välja mellan dessa presentkort:


För att du ska kunna få ett presentkort behöver vi få ditt personnummer eftersom vi har plikt att lämna kontrolluppgifter till Skatteverket. Förutom detta kan du vara helt anonym som deltagare.

Köp böcker

Köp våra böcker

Du kan beställa antologierna på flera olika sätt. Vill du ha en e-bok går den bara att beställa från BoD eller någon av de vanliga stora nätbokhandlarna. Tryckta böcker går även att beställa direkt från oss, så länge vi har exemplar hemma.

Beställ direkt från BoD.se

Beställ direkt från

bod.se/bokshop

(sök på bokens titel)


Vanliga nätbokhandlar

Prisjämförelse på

bokfynd.nu

(sök på bokens titel)


Köp direkt från oss

För medverkande

Du som är med i en antologi kommer få ett mejl med möjlighet att beställa exemplar till ett lägre pris. Beställ genom att svara på mejlet och sen använda Swish.


Där ingen kunde nå mig

Det kommer vara möjligt att göra förköp av Där ingen kunde nå mig, även för dig som inte medverkar. Efter det föredrar vi om ni beställer i vanliga nätbokhandlar. Bäst för föreningen är det om ni beställer böcker eller köper e-böcker i BoD:s egen bokshop som finns på bod.se/bokshop.
Problem eller frågor?


antologiprojektet@gmail.com