Om föreningen

Om dissociation är en förening som startades 2020 och som arbetar för att samla och sprida information om dissociation på olika sätt. Genom att information och kunskap om dissociation sprids mer hoppas vi på att fler blir medvetna om hur det kan vara att leva med olika sorters dissociation, och att det till exempel ska bli lättare att bli hörd, trodd och hjälpt i vården.

Med mer tillgänglig kunskap hoppas vi också på att fler dissociativa ska kunna känna att de inte är ensamma, obegripliga eller hopplösa fall. Vi vill skapa en plattform med olika aktiviteter och projekt där det blir möjligt att identifiera sig med andra dissociativa, och som gör att det blir lättare för dissociativa att göra sig hörda och av sig själva och andra bli sedda som likvärdiga medlemmar i samhället.

När vi i föreningen Om dissociation använder begreppet dissociation menar vi det som ett samlingsbegrepp där alla olika former av och uttryck för dissociation ingår, oavsett vilka orsakerna till dissociationen är och vilken diagnos det rör sig om.

Material som går att använda hittar ni här (till exempel vår logga).

Stadgar och andra dokument finns här, och vår integritetspolicy finns här.

Bli medlem

Som medlem i föreningen Om dissociation kan ni vara med och bestämma vad föreningen ska göra. Ni gör det också möjligt att föreningen alls ska kunna ha någon verksamhet. Som det är idag handlar större delen av föreningens ekonomi om att finansiera utgivning av antologier, där dissociativa själva skildrar upplevelser och tankar om dissociation. Pengar går även till till exempel kostnader för banktjänster och hemsida.

Medlemskap – 50 kr

Medlemsavgiften gäller för ett kalenderår, oavsett när på året medlemsavgiften betalas in. Som medlem finns det möjlighet att vara med på möten och det skickas ut mejl när det händer något särskilt i föreningen.

Stödmedlemskap – 200 kr

Som stödmedlem gäller samma som för vanliga medlemmar, men dessutom ingår 10% rabatt vid beställning av antologier. Köpen måste då göras via mejladress medlemskap@dissociation.nu

Swish – 123 565 31 75

Det enklaste sättet att betala medlemsavgiften är att swisha till 123 565 31 75 (Om dissociation). Det går också bra att använda QR-koden för att swisha.

För att bli medlem: Skriv namn och e-post i rutan för meddelande.
För att bli stödmedlem: Skriv “stödmedlem” och sen namn och e-post i rutan för meddelande.
För att ge en gåva: Skriv “gåva” i rutan för meddelande.

Problem? Frågor? Behov av en annan betalningsmetod än swish?
Mejla till medlemskap@dissociation.nu så löser vi det.

Återbetalning och reklamation

Återbetalning eller reklamation av en vara som betalats med Swish kan bara göras inom 12 månader räknat från det att betalningen gjorts. Återbetalning kan bara göras till det mobilnummer som använts för att göra betalningen och om det fortfarande är kopplat till samma person och konto. Mer information om Swish och tjänstens villkor hittar du på swish.nu

Bidra

Det enklaste sättet att bidra ekonomiskt är att bli medlem eller swisha en gåva (se under förra rubriken). Det går också bra att köpa våra böcker.

Viktigare än att bidra med pengar kan vara att bidra med tid eller kraft. Exempel på sätt det går att bidra:

• Dra igång ett nytt projekt – något som det känns som att det saknas.
  • Gå med i styrelsen och hjälp till med föreningsarbetet.
  • Klicka runt på hemsidan, se var det skulle behövas mer material och bidra med något.
  • Skicka in text eller bild till kommande antologi, eller följ arbetet med böckerna i våra sociala medier för att se vad det finns behov av för hjälp under arbetets gång.
  • Tipsa andra om våra böcker, posta inlägg om dem i sociala medier, skriv recensioner i nätbokhandlar, be bibliotek att köpa in dem.

För mer info, bidrag till hemsidan eller kontakt: info@dissociation.nu

E-post: info@dissociation.nu

Swish: 123 565 31 75